maanantai 17. lokakuuta 2016

Jadella murrosikä?

Jostakin luin, että narttukoirien murrosikä alkaa ensimmäisistä juoksuista ja kestää nelisen kuukautta. Eli tuohon jos on uskominen, niin Jade on saavuttanut murkkuiän. Kovin dramaattista muutosta ei Jaden käytöksessä kyllä ole näkynyt, mutta yhteen asiaan olen nyt viimeisen parin viikon ajan kiinnittänyt huomiota.

Jade haluaa tulla aina mukaani viemään roskat ulos, ja tietenkin Jade voi tulla tuon muutaman metrin pihalla ilman remmiä. Aiemmin Jade on aina tullut innokkasti mukaan, käynyt pusikossa samalla kun laitan roskat roskikseen ja tullut saman tien takaisin kun olen huutanut "Jade tänne".

Nyt tilanne on muuttunut. Yhä edelleen innokkaasti lähdetään yhdessä, ja samaan pusikkoonkin Jade aina hypähtää, mutta takaisin tulo ei olekaan enää yhtä helppoa. Toki Jade tulee takaisin, mutta huudella saa moneen kertaan ja viimeiset askeleet rappusilla pitää vielä vitkastella ja vähän laittaa hanttiin. Muutenkin on muutamaan otteeseen uskaltautunut vähän kyseenalaistaa käskyjä... "mitä jos en nyt tottelisikaan".

En ole juuri kiinnittänyt käytökseen huomiota, vaan otan välillä jonkun herkkupalan mukaan, jonka avulla voi houkutulla Jaden ripeästi sisään. Eli varmaankin tässä tarvitaan vaan kärsivällisyyttä, että "Jade tänne" -käsky toimisi aina heti ja varmasti!

Muuten Jade on jo rauhoittunut parin kuukauden takaisesta pienen pennun tohinasta. Toki virtaa ja energiaa riittää, mutta nyt maltetaan tutkia ja haistella jo rauhallisemminkin.
Tässä videolla pätkä metsälenkiltä kuvattuna. Samaiselle luotopolulla käydään kävelyllä lähes päivittäin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti