torstai 14. heinäkuuta 2016

Hyvin kotiuduttu Suomeen

Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä

Ensimmäinen yö jännitti: nukkuukohan Jade vai itkeekö, vai miten tuo menee. Hyvin meni! Kuten myös kaikki muut yöt ensimmäisen jälkeen.

Nyt Jade on asustellut meillä jo yli kaksi viikkoa, ja kotitunut mainiosti. Koiralenkeillä alkaa tulemaan jo tuttuja koiria vastaan. Kovasti tekisi mieli leikkiä kaikkien kanssa, ja Jade onkin päässyt leikkimään ja riehumaan koirapuistossa.

Jade saapui sisäsiistinä, mutta viikon jälkeen tapahtui jonkinlainen "taantuma" ja pari kertaa on lirahtanut pissit sisälle. Ei onneksi sen suurempaa vahinkoa.

Jaden ollessa noin 5 kk ikäinen, ovat maitohampaat alkaneet irtoilemaan. Jadella on ollut kova tarve pureskella koko ajan, ja koira onkin ollut kova näykkimään käsistä ja milloin mistäkin. Nyt muutamien hampaiden irrottua, on puremisinto onneksi laantumassa. Puruluut kelpaavat ja niitä on kiva rouskutella.

Uusia asioita Jade on oppinut hyvään tahtiin. Jadelta onnistuu jo istuminen, tassun antaminen ja maahan meneminen. Ainakin välillä :). Välillä ei selvästi malta ja taitaa kuulokin olla sopivasti valikoiva.
Sohvalle ei saa mennä, mutta oma nojatuoli Jadella on olohuoneessa

Tiettyjä sääntöjä ollaan laadittu.
Sohvalle ei saa tulla. Tämä on opittu suhteellisen hyvin, kun vieressä on tarjolla maailman mukavin nojatuoli. Ja tuolissa pääse usein syliin nukkumaan ja rapsuteltavaksi.

Jessen sängyssä saa nukkua, muissa ei. Hyvin tuokin menee, kun yöt Jade nukkuu omassa pedissään, niin riittää, kun saa aamulla hypätä Jessen sänkyyn.

Ruokapöydästä ei tipu herkkuja. Tästä ollaan pidetty kiinni, eikä Jade tule kerjäämään pöydän viereltä kun perhe syö. Joko Jade lähtee omalle tuolilleen tai lepäilee rauhassa keittiön lattialla, siellä missä kaikki muutkin ovat,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti