torstai 17. marraskuuta 2016

Sterilointi

Nyt se on sitten tehty... Jade steriloitu, kohtu poistettu.
Jadella oli ensimmäiset ja ainoat juoksut elo-syyskuun vaihteessa, ja jo tuolloin tehtiin päätös, että steriloidaan koira heti kun se on mahdollista. Lueskelin netistä sterioinnin hyvistä puolista, ja kun ei todellakaan ole tarkoitus pentuja teettää, niin katosimme steroinnin järkeväksi vaihtoehdoksi. Näin vältytään myöhemmiltä mahdollisilta kohtutulehduksilta, ja koska Jade tykkää käydä koiratarhoilla, ei tarvitse enää pitää taukoa ja vältellä uroskoiria. Osittain myös ihan vaivattomuuden vuoksi on helpottavaa, ettei juoksuja enää tule.

Lääkäriaika oltiin sovittu klo 10:30, jolloin Jadelle annettiin rauhoittava piikki. Alun perin oli puhetta, että leikkaamaan voisi päästä klo 11:00, mutta käytännössä Jade nukahti odotushuoneessa syliini jo vajaassa kymmenessä minuutissa, joten leikkaukseenkin päästiin sitten jo noin kahtakymmentä vaille yksitoista.

Pikkuhiljaa silmät alkoivat painaa.

Rauhoittavan piikin jälkeen Jade yritti vielä käydä tervehtimässä odotushuoneessa ollutta kaveria,
mutta jalat eivät vaan enää totelleet ja piti tulla syliin rauhoittumaan. 

Vajaa 10 minuuttia ja uni oli tullut


Valmiina leikkaukseen


Leikkaus kesti tunnin verran, jolloin kävimme pikaruokalounaalla ja vähän jaloittelemassa. Saavuimme takaisin eläinlääkärille klo 11:40. Leikkaus oli sujunut hyvin ja Jade nukkui heräämispöydällä.


Saimme hoito-ohjeet, kipulääkkeet ja antibiootit sekä "lampunvarjostimen", jota Jade joutuu noin viikon verran käyttämään. Kaikki sujui hyvin ja suuret kiitokset eläinlääkäri Pertti Valkamalle. Eläinlääkäri tuli vielä ulos saakka ja kantoi Jaden meille autoon.


Automatkalla Jade oli vielä täysin unessa

Puoli kolmen aikaan iltapäivällä Jade välillä jo heräili, ja piti laittaa kauluri suojaksi, ettei vahingossakaan pääse repimään tikkejä irti.



Leikkaushaava




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti