maanantai 9. tammikuuta 2017

Eläinlääkäriin vai ei?

Maanantai aamuyöstä heräsimme Jaden oksentaessa sänkyymme. Jade nukkuu nykyään yöt meidän sängyssä, joten herätys oli aika inhottava, kun oksentaminen jatkui useampaan otteeseen. Oli pakko nousta ylös ja alkaa tarkkailemaan mistä on kyse.

Keittelin aamukahvit hyvissä ajoin ja Jade tuli syliin jatkamaan uniaan. Siinä vaiheessa ajattelin, että ilmeisesti kurkussa oli ollut kepin palanen, kun edellisen illan lenkiltä oli löytynyt taas keppejä pureskeltavaksi.

Rauhallisuutta kesti vain hetken, jonka jälkeen oksentelu jatkui vielä muutaman kerran. Aamupäivästä oksentelu oli ohi, muutaman kerran Jade kakoi, mutta muuten vaikutti normaalilta ja pirteältä.

Päivällä lähdettiin lenkille, ja ajattelin aluksi, että tehdään vain pieni lenkki hihnassa kävellen. Matkalla mieli muuttui kun Jade oli taas innoissaan ja pomppi flexissa pururadan reunalta toiselle ja selvästi kaipasi päästä juoksemaan. Niinpä poikkesimme metsään ja Jade sai taas juosta ja hyppiä riemuissaan. Yhden kerran Jade tuli luokse ja jäi taas paikoilleen kakomaan. Olikohan sittenkin kyseessä nielutulehdus ja nyt hengästyneenä oli hankalampi hengittää?

Pidettiin lenkki normaalia lyhyempänä, vaikka ilma oli mitä parhain, vain aste tai pari pakkasta, ei yhtään tuulta ja jotenkin keväinen fiilis.

Kotona ruoka maistui, eli Jade söi ihan hyvällä ruokahalulla.

Ajattelimme, että nyt kaikki on taas kunnossa... kunnes jälleen muutaman kerran tuli pientä kakomista. Seurailtiin siinä illan verran, eikä mitään kovin kummoista oireilua ilmennyt, lukuunottamatta paria kertaa, jolloin kakoi kurkkuaan.

Seuraava yö meni rauhallisesti, mihinkään ei heräilty, joten varmaan Jadekin nukkui tyytyväisenä.

Aamulla katsottiin tilanne, ja kun Jade nyt vieläkin kakoi (joskin vain yhden kerran), niin päätettiin tilata aika lääkärille. Ehkä se on hyvä heti katsoa mistä on kyse, ja jos antibioottia tarvitsee, niin saa aloitettua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa,

Eli lääkäriin sitten....











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti